Efterlønner i Kongens Lyngby

Store forandringer, skrev jeg om sidst. Og det må man også sige, at der var i de måneder.

Det er nu heller ikke blevet hverdag endnu. Arbejdslivet sluttede den 5. september og indtil den 1. oktober hedder det ferie. Derefter hedder det EFTERLØNNER – endnu en forandring. Men nu er jeg blevet rutineret i forandringer, så det går nok også med denne.

Siden sidst er jeg altså sluttet med at arbejde og mine søde kolleger på Kunsten holdt en dejlig afsked med mig. Jeg fik så mange gaver og kærlige ord med på vejen. Jeg kunne ikke ønske mig det bedre.

Ganske vist har der da været besvær med de 69 flyttekasser, der skal foldes ud, pakkes, flyttes, pakkes ud, foldes sammen og opbevares til de bliver hentet – samt alt indholdet, der skal have ny plads i en ny lejelighed. Og det har været specielt at være “hjemløs” i en periode, selv om jeg havde ikke bare et, men flere hjem. Venner og familie har jo så gæstfrit tilbudt mig overnatning, når jeg skulle arbejde i Aalborg. Det har betydet meget, at jeg kunne have en lille base hos Majbrit og ellers være lidt rundt omkring. De sidste af mine småting fra Aalborg kommer Flemming med i dag, så han har haft tunge kufferter med to gange nu. Tænk hvor heldig jeg er med så gode og hjælpsomme venner.

Så nu er jeg ved at være på plads her i Kongens Lyngby. Mangler lige nogle skabe til mit tøj og noget opbevaring og nogle gardiner i stuen. Begge dele er sat i sving, så det er et spørgsmål om tid.

Så er der selvfølgelig alle de praktiske ting som at skifte læge, tilmelde sig et nyt elselskab, ny internet leverandør, ny optiker, ny øjenlæge osv. Men det får jeg jo altsammen ordnet efterhånden.

Så er der jo de to dejlige små børnebørn, Liva og Hubert. Det er en glæde helt for sig. Dem kan jeg ikke få nok af. Nu er jeg også ved at strikke dåbskjole til Hubert. Det er en stor ære, at få lov til det.

Når jeg fortæller folk, at jeg er flyttet fra Aalborg til Lyngby, er der mange, der siger: hold da op, det er en stor beslutning, det er modigt osv. Jeg forstår det ikke helt. Det er jo kun et andet sted i Danmark, plejer jeg at sige. Og der er så store fordele ved at være tæt på landets hovedstad, hvis man som jeg er interesseret i kultur og historie. Det er jo her, de store museer, koncertsale og institutioner er. Sådan er det bare. Jeg har allerede været til jazz festival, til kirkekoncert, i Den blå Planet, Cirkusrevy på bakken, der er bestilt billetter til Spillemand på en Tagryg på Det ny Teater, jeg skal til koncert med Savage Rose i KB hallen og til koncert i DR koncertsalen til marts. Og der ligger mange andre gode ting og venter, det er jeg sikker på.

Og skal man rejse – fx en tur til Berlin – så er der tæt til lufthavnen. Det varer så lige pludselig en lille time at komme til min yndlings by i stedet for 9 timer fra Aalborg!

Nu skal jeg også snart en tur i Fitness World her og jeg skal have fundet ud af, hvor svømmehallen er , så jeg kan komme i gang med at svømme. Motionen går ikke på pension – det går sleeet ikke!

Musikken til dette indlæg er bare sådan jeg føler ved at være kommet nærmere vores hovedstad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *