Familietræf ved Øster Hornum Sø

Hvert år den sidste lørdag i juli måned mødes vi ved Øster Hornum Sø. Vi, det er efterkommere efter Chresten og Jensine Simonsen, som grundlagde deres familie netop ved Øster Hornum Sø og er mine oldeforældre. Familietræffet har fundet sted siden 1984, og her er det vist på plads at takke dem, som gør en indsats for at holde det igang.

Min mor og mormor er begge født og vokset op her, da min mormor og bedstefar havde en ejendom ved søen, naboejendommen til mine oldeforældre.

Det er ikke hele familien, der møder op hvert år. Men de, der har lyst og kan, dukker op. I år var vi tæt på 50 fremmødte efterkommere med min mor på 90 år som alderspræsident. Sådan en dag er der fætre og kusiner, onkler og tanter, forældre og bedsteforældre i mange generationer.

Familietræf ved Øster Hornum sø juli 2018

Det er en hyggelig og opbyggelig dag. Vi udveksler hvad der sket siden sidst og mindes dem, der ikke længere er med. For sådan går det jo også. Slægt skal følge slægters gang. Det giver mening at møde sin familie og selv blive mødt og genkendt. Man mærker, at man hører hjemme og at her stammer ens gener fra. Ja, det betyder måske mere, end man lige tror.

Jeg er selv vokset op tæt på søen og kender landskabet omkring som min egen kjolelinning. Det gør også godt at gense de omgivelser, der har været faste kulisser for ens opvækst. I år havde jeg endda den fornøjelse, at mine sønner og svigerdøtre var med til familietræffet og jeg fik lejlighed til at vise dem mit barndomshjem og fortælle lidt om det. En stor glæde for mig.

Fra Det Kongelige Biblioteks topografiske kort)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *