Flashmobs

Selv har jeg aldrig oplevet en Flashmob. Sådan en koncert eller danseopførelse, som finder sted helt uventet og på et helt usædvanligt sted. Det der gør en Flashmob god er en langsom og overraskende begyndelse og hurtig afslutning, dvs. så snart det er slut opløser de optrædende sig i mængden igen. Jeg har samlet nogle eksempler her, men jeg vil opfordre jeg til at kigge videre på youtube.

Overraskelsen er et stor moment i en Flashmob, og den får man jo ikke helt med, når man opsøger Flashmobben på en youtube video. Men men får oplevelsen af at se hvordan passagererne i en helt almindelig københavnsk morgenmetro lyser op i smil, teenagerne tager propperne ud af ørerne og de små i barnevognen tager det hele ind med store øjne og åbne ører. Det er garanteret med til at give dagen en god start for både musikere og tilhørere.

En anden Flashmob, som giver gåsehud er fra det offentlige bibliotek i Valladolid, hvor nogen pludselig begynder at synge på læsesalen. Dem der sidder og studerer kigger lidt op og tænker vel, hvad pokker – og mon de ikke holder op igen. Men det bliver bare mere og mere, og den der sidder ved siden af rejser sig op og er også en del af koret. Det er så tydeligt, at når musikken og sangen kommer helt tæt på, så berører det bare på en anden måde.

Indkøbscentre i flere etager med “balkoner” er ofte brugt som steder til Flashmobs. Som f.eks. her, hvor Blasorchester Sieben kommer myldrende frem lidt efter lidt – ned ad den rullende trappe fx – med tubaen i en indkøbsvogn og efter en ouvertureagtig indledning giver Queens Bohemian Rhapsody. Det giver bare en fin stemning på en almindelig indkøbsdag.

Dejligt, når musikere ikke er fedtede med deres musik!

Og så er der altså også lige ældresagens Flashmob på hovedbanegården. Her bryder ældre mennesker ud i dans, og hvor er det skønt at se de mange unge ansigter i anerkendende forbavselse!

Men den der efter min mening nok ikk er overgået endnu i professionalitet er Flashmobben fra et butikscenter, som skulle markere, at Rembrandts maleri “Nattevagten” vendte tilbage til Rijksmuseum i Amsterdam. Se bare her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *