Holger Bloms kjoler i Skanderborg

Skanderborg Museum viser hele året 2018 en udstilling med kjoler kreeret af modeskaberen Holger Blom.

I går var jeg nede at se udstillingen. Jeg og min grandfætter Flemming har givet min mor i 90-års fødselsdagsgave, at hun kunne komme ned og se udstillingen, hvis hun havde lyst og syntes, hun kunne holde til det. Begge dele sagde hun uden tøven ja til.

Det var så i går, at gaven skulle gives. Jeg må sige, at udstillingen imponerede os. Jeg havde ikke regnet med, at der var så mange kjoler og så meget at se, og at det var så flot sat op. Jeg kan anbefale udstillingen på det varmeste. Det er oplagt til en “tøsetur”, men ikke kun for kvinder. Flemming så også udstillingen med stor interesse. Det skriver jeg, fordi mænd ikke skal være afvisende på forhånd overfor at se sådan en udstilling 🙂

De fleste af kjolerne er skabt til de store skuespillerinder fra 1950’erne og 1960’erne. Den ene flottere end den anden. På skiltene informeres der om, hvilken teknik og hvilket materiale, der er brugt. Det fortælles også hvilken skuespillerinde, der har båret kjolen og til hvilken forestilling. Endelig fortælles der kort om forestillingen. På en skærm vises fotos af skuespillerinderne i kjolen til forestillingen.

I et andet rum vises bl.a. dronning Ingrids selskabskjole. Dronning Ingrid var en af Bloms faste kunder. I samme rum vises plancher med en biografi af Holger Blom og der er lyttestationer med uddrag af breve henholdsvis til Holger Blom fra hans far og fra Holger Blom til Bodil Kjer, som han var tæt knyttet til. Tag endelig også tid til dette.

Tag også tid til at se filmen i det tredje rum, hvor Susse Wold, Lise Nørgaard og en af syerskerne på Holger Bloms systue fortæller om Holger Blom og hans virke. Blandt andet da de skulle sy brudekjole til prinsesse Annemarie.

I får en lille appetitvækker her. Man må gerne tage billeder i udstillingen, så det var svært ikke at gå amok.

This slideshow requires JavaScript.

DK4 har produceret en film om Holger Blom. Den vises i nær fremtid på følgende datoer:  den 23. juni kl. 22.35 og den 9. juli kl. 01.10. Se trailer til filmen her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *