Metal og messing! Mortal Dread

Metal – Heavy Metal – består masser af tung guitarlyd, ekvilibristisk trommespil, en meget energiudladende performance og sangtekstser, der har noget på hjerte – ofte fra den mørke side af tilværelsen. Opråb til os der hører på! Sådan opfatter jeg den musikgenre, som det har taget mig mange – og måske alt for mange – år at forstå og tage ind.

Messing – blæserne i et symfoniorkester – trækbasun og fløjte – tænk lige det blandet sammen med Heavy Metal. Det er ikke dumt.

Min søn Robert Benjamin Andersen spiller og komponerer musik og skriver sangtekster indenfor genren Heavy Metal. Det har han gjort siden han var 15-16 år. Nu er han 42 og virker som psykolog med egen virksomhed. Musikken har fulgt ham hele tiden og med en uddannelse på MGK fik han et godt grundlag for at arbejde seriøst med musikken.

Så nu er hans band fra ungdomsårene Mortal Dread genopstået. Et af de seneste numre, han har komponeret Incantation of Fear, er lidt af en cross-over med den klassiske genre. Numret indledes med basun og fløjter og lige så stille glider det over den kendte Heavy Metal lyd. Undervejs er de klassiske instrumenter og klassisk vokal kor med.

Lige nu ligger dette nummer og flere fra Mortal Dreads seneste album, produceret af Greg Gordon (som også producerer for Slayer, Slipknot etc.) på DR’s Karrierekanonen og på diverse streamingtjenester – fx Youtube

På Mortal Drads hjemmeside fortæller Robert om, hvad det er, der inspirerer ham til at skrive musikken. Se mere her.

Prøv at tage et kig og et lyt! Og hvis du kan lide det, giv det et like med på vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *