Min magiske radio

I denne uge er der kommet et nyt medie ind i mit hjem. Og hvilket medie!

Jeg har fået anskaffet mig en internetradio. Ikke en Dab-radio, men en internetradio. Den kan modtage mere end 15.000 stationer indenfor alle genrer – klassisk, jazz, pop, rock, house, chill osv. Det er noget jeg kan bruge til noget. Jeg kan plukke fra store og små radiostationer fra hele verden. Men det er jo klart, at jeg ikke kommer hele vejen rundt foreløbig.

Radioen skal bare tændes og kobles på ens trådløse netværk. Så er der musik for alle pengene. Og ja… den kostede faktisk kun 749 kr. i Aldi. Mærket er Medion. Her er et link til en webportal, hvor man kan oprette sine egne favorit stationer og en favoritliste. http://internetradio.medion.com/setupapp/medion/asp/AuthLogin/SignIn.asp. Det er klart, at man ikke kan komme hele vejen rundt til de mange stationer, men jeg har mine net-radio favoritter og det er dejlig at kunne lytte til dem uden at skulle ind på PC’en.

Radioen kan også bruges som clock radio. Så jeg kan falde i søvn og vågne til min favoritmusik. Det er noget jeg altid har ønsket.

Men ikke nok med det. Den magiske radio kan meget mere. Man kan også høre podcasts på den. Det vil sige, at hvis man ikke lige får hørt Café Hack eller man gerne vil høre Maestro-radio, som sendes samtidig, så vælger man bare at høre Café Hack som podcast. Eller de dejlige Besøgstid-udsendelser, der som regel sendes, når man er på arbejde. Ja man kan jo sikkert podcaste fra hele verden. Der er stort set ingen grænser.

Og endnu engang ikke nok med det. Radioen kan også afspille far et usbmedie, f.eks. en mp3-afspiller eller PC’en. Og der er kabel med, så radioen (der dog har 2×7 watt) kan kobles til forstærkeranlægget.

Endelig kan radioen modtage FM. Men hvem gør efterhånden det?

Dette er ikke nogen reklame for hverken Medion eller Aldi. Men jeg synes, jeg er nødt til at nævne radioens fabrikat og hvor jeg blev opmærksom på den. Det er heller ikke for at hylde et slogan fra den forrige regering: frit valg på alle hylder. Men lige på dette område synes jeg faktisk at det er rart med frit valg. Og så koster det ikke andet end den bredbåndsforbindelse man har i forvejen.

Eneste lille bitte minus ved den vidunderlige radio er at usb indgangen er lukket med en gummikapsel, som er lidt svær at få fat i, når man skal åbne den. Men den kan man jo bare klippe af, hvis man synes der er for meget bøvl med den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *