Slægten! Det er den vi kommer fra

Slægten er vores link bagud i tiden, men også den pil, der peger fremad, når vi får børn, børnebørn, oldebørn osv. De vil altid være en del af os og en del af den slægt vi er kommet af. Derfor er der et meget stærkt bånd til vores forfædre og efterkommere.

For mig er forskning i slægten en helt naturlig ting. En stor interesse, som kan lægge beslag på megen tid, men også være til umådelig stor fornøjelse og glæde.

Når man så pludselig støder på et medlem af slægten, som hidtil har været ukendt for en, men alligevel har været så tæt på – så får slægtsforskningen en ny dimension.

Sådan er det gået til, at jeg sammen med min ny-opdagede grandfætter Flemming er blevet foredragsholder. Vi er gået sammen om at finde frem til, hvem vores grandonkel Harry Stålmann (født Harry Christen Sørensen 1911-1994) egentlig var. Hvordan hans liv egentlig var. Og det – kære læser – kan jeg godt forsikre om – det har været et overvældende og ekstremt interessant bekendtskab med et menneske, som vi aldrig har mødt i levende live, men hvis liv vi ved hjælp af arkivalier, samtaler med mennesker der har stået ham nær, naboer og bekendte af ham har set rulle sig ud foran os. Vores familieskab hænger sådan sammen:

Vi har holdt 3 foredrag indtil nu – hver gang med fuld sal og meget interesserede tilhørere. Et af foredragene holdt vi i foreningen Slægt-Aalborg. Her er et link til referatet af foredraget. http://slaegt-aalborg.dk/downloads/professor_strkstrm.pdf

Vi ændrer på vores foredrag fra gang til gang alt efter hvem tilhørerne er og hvad vi vil fokusere på. Den herre – Harry Stålmann – Professor Stærkstrøm – Harry Christen Sørensen – rummer nemlig så mange interessante facetter, at der er nok at tage af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *