Sommerferie forbi

Det er altid vemodigt, når ferien er slut. Og det bliver vist værre og værre med alderen.

I år blev ferien præget lidt for meget af regn- og gråvejr. Men trods det blev det til nogle gode oplevelser. Min ferie blev delt i tre afdelinger i år. Midtjylland, Skagen og København.

Især de første dage af ferien, som var fyldt med lutter nydelse og velvære. Hotel Blicher i Ry kan anbefales på det varmeste. Her havde jeg aftalt at mødes med en af mine meget gode venner. Vi bestilte tre overnatninger og det var til en rimelig pris.

Hvad vi ikke vidste, men blev meget positivt overraskede over, var at hotellet havde en gourmet-restaurant. Et meget spændende spisekort med gode, økologiske råvarer, som blev til superlækre retter. Og morgenbuffet’en var en stor nydelse at stå op til.

Derudover ligger Ry så centralt som kan være for at komme til Århus, Silkeborg og Herning. Alle steder er der kulturelle tilbud en masse.

I anledning af en fødselsdag skulle vi også på sejltur med Hjejlen og spise middag på Ludvigslyst i Svejbæk. Begge dele flotte oplevelser. Ludvigslyst kalder sig et Traktørsted. Men det er en gourmet-restaurant, hvor veluddannede tjenere pusler om gæsterne og får en til at føle sig meget velkommen.

Anden del af ferien blev så den regnfulde del. Den foregik i Skagen. Turen til Skagen foregik på cykel, og det blev en dejlig tur – vejret var fortrinligt til cykling – ikke for varmt, ikke så megen blæst og tørt. MEN de følgende dage blev en tålmodigheds- og tolerancetest af rang. På et dobbeltværelse – delt med en sød veninde – måtte vi finde en form på ferien. Det gik, men det var ikke det vi havde håbet på.

Heldigvis har Skagen en del museer at byde på. Så det blev til besøg på det nye Skagens Museum, Kystmuseet og Drachmanns Hus. Og her var det Kystmuseet, der overranskende for mig selv blev den bedste oplevelse. Her har man ikke gjort et stort nummer ud af iscenesættelse og andre kunster for at lokke publikum til. Nej man fortæller helt regulært Skagens historie på plancher, fotografier og ved hjælp af udstillede genstande. Om det er kedeligt? Nej, det er det ikke. For når man er i Skagen, kan man meget nemt trække forbindelsen fra museet til byen der udenfor.

Et andet højdepunkt var den aften vi tog ned for at høre Sussi og Leo ved Pakhuset. Også i regnvejr. Jeg har ikke oplevet de to før. Og jeg må sige, at det er ærgerligt for mig. Hold da op, hvor de gi’r den gas. De har krammet på publikum, og der er bare glæde og fest. Man kan simpelt hen ikke undgå at være glad, smile og synge med.

Efter fem dage i regn og gråvejr gik turen hjem i tog. Godt at være hjemme igen. Her ventede feriens pligtopgave. Jeg havde lovet mig selv, at jeg ville have malet træværket på mine altaner. Så det var med at slå til den dag, det blev tørvejr. Godt at få det gjort.

Tredje del af ferien var en lille tur til København og fejre fødselsdag for mine to sønner, som bor derovre. Det blev en hyggelig tur med aftensmad hos Robert, som havde lavet mad i to dage. Lækker kartoffelpizza til forret, marinet kylling med ris og spædende salat til hovedret og hele to desserter. Uhm da da. Dagen efter brunch hos Ronni og Anne Cathrine, tur til Super Marco (italiensk supermarked i Sydhavnen) og et kig i Nordhavnen, hvor Ronni og Anne Cathrine skal bo. Så gik det mod nord igen, og så var der kun søndag tilbage, så var ferien slut.

Egentlig havde jeg tænkt, at jeg aldrig igen ville have sådan en ferie, hvor jeg ikke har mange dage sammenhængende på rejse. Men en efterrationalisering siger mig vist, at det er en god idé at gøre flere forskellige ting. Jeg synes egentlig, at jeg har fået meget mere ud af min ferie i år. Regnvejret taget i betragtning….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *