Til kammermusikfestival i Risør

I min sommerferie har jeg været en tur i Norge på cykel. Færge til Larvik og på cyklen henover det sydlige Norge til Kristiansand, hvor det gik hjemad med færgen igen.

Udover den skønne natur og de søde og venlige nordmænd, så fik jeg en kæmpeoplevele…..ja faktisk to – men den sidste venter vil lidt med.

Den første store oplevelse havde jeg glædet mig til længe inden. Jeg havde fået billet til en af koncerterne i Risør Kirke i forbindelse med kammermusikfestivalen. På samme koncert spillede Leif Ove Andsnes, Martin Fröst og Lars Anders Tomter. The Dream Team, som en af pubklikummerne på række bag mig benævnte dem. Og det var de virkelig.

Højdepunktet var for mig Bent Sørensens musik, hvor dream teamet spillede. Det var helt ny musik for mig og sikkert også for de fleste andre. Det var fem små satser, som han har komponeret til denne festival gennem flere år. For mig mindede det om et impressionistisk malerier, hvor farverne står og sitrer og glider ind og ud mellem hinanden. Sådan gjorde tonerne også. Ind imellem havde bratschen sordinen på, hvilket gav en helt drømmeagtig klang.  

Brahms er ikke min yndlingskomponist, langt fra. Jeg synes han ofte er fovirrende, forrevet og tung at høre på. Men jeg tror nok, at jeg skal høre denne klarinetkvintet igen. Der var nogle forfærdeligt følsomme og stemningsfulde passager. Når musikerne som her  har fuldstændig styr på det, så kan jeg godt sluge en Brahms.

De to rondoer af Mozart, spillet af Håvard Gimse var en god indledning på koncerten. Han spillede dem rigtig dejligt. Det var altså en flot koncert, og kirken var proppet til sidste plads. Det skulle også bare mangle, når så store kapaciteter stiller op.
Nrk p2 sender i disse aftener uddrag fra kammermusikfestivalen i Risør, og i går havde jeg et kært genhør med programmet fra koncerten, jeg overværede. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *