Tillykke til Harry

Og hvem er så Harry?

Harry Christen Sørensen – Harry Christen Stærkstrøm – Professor Stærkstrøm – Christen H Stærkstrøm – Harry Christen Stålmann…

Kært barn har mange navne, er det ikke sådan det hedder?  Harry er min grandonkel – det vil sige, at det er min farmors brors søn. Harry blev født den 2. juni 1911 og kunne altså være blevet 107 år i dag. Harry døde i 1994.

I næsten to år har jeg levet med Harry i bevidstheden, fordi jeg sammen med min grandfætter  Flemming – min fars fætters søn – har sat mig for at kortlægge Harrys liv så autentisk som muligt. Han var nemlig alt andet end blot den original mange har anset ham for at være. Det ved vi, fordi vi har et væld af materialer, arkivalier, efterladte papirer og fra samtaler med personer der har kendt ham.

Han var et interessant menneske med mange talenter, og det synes vi skal frem i lyset. Derfor holder vi en gang imellem foredrag, hvor vi fortæller om Harrys liv, som han mestrede ret fint, når man tager de udfordringer i betragtning, som skæbnen havde tildelt ham, men som de færreste kender til.

I dag på hans fødselsdag sender vi en særlig tanke til Harry.

GemGem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *