TV-serien Weissensee

For tiden vises serien Weissensee på den tyske kanal ARD 1. Det er anden sæson af serien. Måske nogle af jer kender den, for jeg tror den første sæson har været vist på DR K, men er ikke helt sikker. På ARD vises danske undertekster, så man kan sagtens følge med uden at kunne forstå tysk. Nu er vi et godt stykke inde i anden sæson, men hvis I har lyst til at følge serien, kan jeg anbefale at kigge inde på ARD’s hjemmeside, hvor I i Mediathek kan se de tidligere afsnit. Ellers hold øje med om serien bliver sendt på DR, for den er yderst seværdig.
Serien fortæller en dramatisk historie om to familier i DDR. I den ene familie er faderen og de to brødre ansat i henholdsvis Ministerium für Staatssicherheit (Stasi) og Volkspolizei. De forholder sig ikke alle på samme måde overfor diktaturet, dvs. de er ikke alle lige stærke i deres parti-tro. Det giver nogle voldsomme spændinger og tragiske følger. Det samme gælde for den anden families vedkommende. Her er både mor og datter skeptiske, grænsende til at være oprørske overfor statsmagten. Da så datteren i denne familie, Julia, forelsker sig i sønnen fra den anden familie, Martin, er grunden lagt til en historie om stærke følelser, interfamiliær magtdemonstration og kampe. Som sagt med menneskeligt tragiske følger.
De to unge mennesker mødes ved Weissensee, derfor seriens navn.
Man kan sagtens forestille sig, at det som sker i serien, også kan have været de livsbetingelser, som befolkningen i DDR måtte leve under. Man får en forståelse for, hvor voldsomt diktaturet med overgreb på borgerne og med alle sine udspionerende Inoffizielle Mitarbeiter greb helt ind i familielivet med store tragedier til følge. Det er efter min mening en usædvanlig god TV-serie om emnet, og det er gode skuespillerkræfter, som er med. Jeg vil næsten sige, at den kan kaldes en moderne tysk Matador – men hvor den danske hygge er fraværende.
Serien kan også købes som DVD – Amazon.de har begge sæsoner til rimelig pris http://www.amazon.de/Weissensee-DVD-Staffel-Florian-Lukas/dp/B00BCJTYFA

One Reply to “TV-serien Weissensee”

  1. Du har så ganske ret, at serien er yderst seværdig. Jeg har købt første sæson og har set den, og vil selvfølgelig gerne se de andre sæsoner, men har først opdaget den for ganske få dage siden.
    Har kigget på ARD's hjemmeside og i Mediathek, men der er desværre ikke tidligere sæsoner mere :o(…
    Har skrevet til DR og forespurgt om den har været vist eller om det er en som de vil vise. Venter på svar…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *